Konzultáció , bejelentkezés : Dinnyés László 

06-20-538-9354

2730. Albertirsa , Temesvári u. 42

 

   ÜDVÖZLÖM 

 ISMERKEDJEN MEG A SZÉPSÉGSZALON PIERCING SZOLGÁLTATÁSÁVAL 

 

 

A piercing története

Az ősi piercing ékszereknek nem csak díszítő funkciója volt, hanem kifejezte az egyén rangját, szerepét, vagy egy közösségbe való tartozását.
A testékszerek, piercing történetepiercing megtalálható ázsiai, afrikai és ausztráliai népeknél; észak- és dél-amerikai indiánoknál egyaránt. Például alsó részén átfúrt fülkagylójukban nehezéket viselő, a kayan-kenyah népcsoporthoz tartozó nők Sarawak malajziai tartományban; észak- és dél-amerikai indiánok körében az átfúrt alsó és néha felső ajakba helyezett tányér alakú fa ék; számos fekete bőrű népcsoporthoz tartozó nő visel az orrában ezüst-, ébenfa- vagy bambuszpálcikát. Egyiptomban a királynők privilégiuma volt a köldök piercing, az ókori Rómában a férfiasságot jelképezte a mellbimbón átszúrt karikapiercing, XIV. Lajos korában a felsőbb osztályok hölgyeinek eleganciáját erősítette a mellékszer (intim piercing), a XX. század elejéig fülbevaló volt szokásos a kézművesek körében. A testékszer, piercing története

Etiópiában a nők alsó ajkát kislánykorukban átlyukasztják, aztán egy kis gallyat fűznek át rajta, amit egyre hosszabb darabok követnek egészen a házasságig, mikorra az ajkuk már teljesen kitágul. Egy másik fajta piercing a mali peul törzsnél alkalmazott füllyukasztás, mely során a fülkagylót teljes íve mentén apró ezüstgyűrűkkel, vagy pedig hatalmas aranyfüggőkkel díszítették. A függők a csábítás és a gazdagság jelképei voltak. Míg korábban többnyire a fül-, orr- és ajak piercing használták, addig ma nem nagyon van olyan testtájék, ahova nem lehetne "beszereltetni" egy bogyót, karikát. Egyre divatosabb a bőr alá beültetett, a seb gyógyulása után kidomborodó, mintát adó piercing is 

 

 

 

  A piercing behelyezése

A piercing kívánt testrészre való elhelyezése a bőr kilyukasztásával történik .
A szalonnak higiéniailag meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak és rendeleteknek.

 

A piercing behelyezése

 

A piercing viselése

A piercing viselése a testrész minden táján elterjedt. A legkedveltebb testrész a köldök, de gyakori az orr-, a szemöldök-, a nyelv piercing is.

A piercing hatása az egészségre

A piercingek többnyire biztonságosak, és nem okoznak egészségkárosodást. A leggyakoribb gond a testékszert viselőknél az allergia; az ékszerekben levő nikkel erősen allergizál. Ezért ajánlott minél jobb minőségű anyagból (acél, arany, platina, nióbium, titán) készült ékszert viselni. Az aranyból készült ékszernél fontos, hogy csak a nagyobb tisztaságú a megfelelő, mert pl. 14K arany 58,5 %-a arany és a további 41,5 %-ban ötvözőanyagként réz is található, ami esetleg elszíneződhet és ez is fémérzékenységet válthat ki. Ezért nem biztos, hogy az arany jó választás, kivéve ha csak a fejrész arany a szár pedig nemesacél vagy titánium.

    Néhány jó tanács testékszerre vágyakozóknak, mire figyeljünk a szalonban:
  • Csak engedéllyel rendelkező, ismert szalonba menjünk. 18 éven aluliaknak általában csak szülői beleegyezéssel vállalnak  piercinget.
  • A piercing és a tetoválás készítésekor legfontosabb a higiénia, mert csak így előzhető meg a fertőzés; a tű, az ékszer és minden egyéb eszköz sterilitásáról győződjünk meg.
  • A szakember mindenkor egyszer használatos kesztyűt kell, hogy viseljen.
  • A műhely legyen tiszta, biztosítson kellő intimitást.
  • Miután a mű elkészült, megfelelő felvilágosítást kell kapnunk a seb kezeléséről.

 

A legnépszerűbb piercing tipusok :

 

Nyelvpiercing

 

Divatos és kedvelt piercing fajta. Legfőbb követelménye a szájhigiénia. Az első ékszernek mindig túlméretésnek kell lenni, mert a nyelv a berakás után általában megduzzad. A teljes gyógyulás hosszabb de a kisebbítést 3 hét után meg lehet tenni. Gyógyulási idő: kb 2-8 hét.

NyelvNyelvNyelv Nyelv Nyelv Nyelv
  

 

 Köldök piercing

 

Ez a testékszer a hölgyek körében a legkedveltebb fajta. Az ékszer ízlésessége vitathatatlan, már az ókori Indiából is vannak feljegyzések róla. Karika, banán, hajlított barbell is berakható. Ápolása körültekintést és törődést igényel. Elsőre kicsi és egyszerű ékszert ajánlunk, mert elkerülendő, hogy beakadjon a ruházatba, ágyneműbe. Gyógyulási idő: legalább 3-6 hónap.

KöldökKöldökKöldökKöldök   KöldökKöldök

  

 Szemöldök piercing

 

Az ékszert függőlegesen és vízszintesen lehet behelyezni. Berakás után enyhén megduzzadhat ilyenkor az ergonomikus hatása nem ideális, de ez 2-3 nap után rendbe jön. Gyógyulási idő: kb. 4-8 hét.

SzemöldökSzemöldökSzemöldök Szemöldök Szemöldök Szemöldök
 

 

 Mellbimbó piercing

A hiedelmekkel ellentétben ez a piercing fajta berakása nem jár őrült fájdalommal és nincsenek később káros mellékhatásai a gyermekszoptatásra nézve. Karikát és kisebb barbellt is berakhatunk, majd később kiegészíthető különböző anyagú ékszer tányérral.

MellbimbóMellbimbóMellbimbó Mellbimbó Mellbimbó Mellbimbó

  

Ajakpiercing

Az alsó és felső ajak alatti-feletti  kötőszövetbe elhelyezkedő ékszer. Lehet gömbvégű, kúp, tüske vagy kocka. Elsőre itt is egy mérettel nagyobb ajánlott, amit később váltani lehet. Kapható szilikon talprésszel, ami védelmet nyújt a fogzománcnak. Gyógyulási idő: kb 2-6 hét.

AjakAjakAjak Ajak Ajak Ajak
  

Szájpiercing

Ami függőlegesen az alsó és felső ajakra fekszik fel. Ékszernek a karika valamely fajtáját vagy patkót tehetünk be.

SzájSzájSzájSzáj  Száj Száj

  

Orrpiercing

Az orrba behelyezett ékszer melynek különböző típusai léteznek, egyenes- és hajlított szárú valamint többféle karika. Gyógyulási idő: kb 2-6 hét.

OrrOrrOrr  Orr Orr

  

Fül piercing

Az ilyen típusú piercingek a fül különböző porcos részeibe kerülhetnek . Gyógyulási idő : 2hét től - 6 hónapig tarthat.

 

 

 


 

 


 Hamis fültágító

Kialakításuknál fogva olyan hatást kelt mintha valódi fültágító lenne, ezzel ellentétben a szárvastagsága csupán 1,2 mm vastag ami egy normális fülbevaló szárvastagságának felel meg.

   
 

 

 

 

 Piercing utókezelése 


Általános szabályok: 

A piercingek elkészülése után 6 hétig az alábbi szabályok érvényesek. 

- 1. héten napi 3-4 alkalommal alkoholos vagy fertőtlenítős tisztítást kell végezni. (legjobb az erre kifejezetten alkalmas, gyógyszertárakban kapható Octenisept 
spray) öncélúan, csak azért más azt mondta ne kenegessük krémekkel, elegendő a fertőtlenítő szer használata 
- ne csak a seb környékét, hanem az ékszert is át kell törölni egy fültisztító pálcika segítségével 
- napoztatni tilos 
- 1-2 héten semmilyen állóvíz nem érheti, tehát a fürdőkádban való fürdést kerülni kell, kizárólag zuhanyozni szabad (strandolás éa napoztatás tilos!) 
- kozmetikumok és illatanyaggal készült testápolók használata tilos! 
- a gyógyulás végéig az ékszert cserélni tilos! 
- vigyázni kell, hogy az ékszer ruhába ne akadjon, semmilyen rántás, beakadás ne érje 
- koszos kézzel soha ne nyúljon hozzá, védeni kell minden nemű szennyeződéstől 
- fokozott folyadékbevitel ajánlott 
- fölöslegesen ne piszkáljuk az ékszert, ne tekergessük, ne mozgassuk csak a tisztításkor 
- dagadáskor borogatás (kamillateás), fagyasztás is segíthet 
- az első szúrás alkalmával hosszabb ékszert helyezünk be a dagadás miatt, ami talán kellemetlenség érzésével járhat és nagyobb az esély a beakadásra, azonban gyógyulás után természetesen 
a megfelelő méretű ékszerre cseréljük 
- a piercing behelyezése minden esetben enyhébb akár súlyosabb gyulladással jár, ha kérdése van kérje segítségünket 
- naponta ellenőrizni kell az ékeszerek golyóinak állapotát, nehogy leessenek, letekeredjenek 
- 
Különös szabályok: 

nyelv piercing/ajak piercing: 

- hatásos a kamillatea megfagyasztása és annak szopogatása, hagyjuk a nyelven elolvadni a jégkockát 
- dohányzás és alkoholfogyasztás megengedett, bár a dohányzás hosszabbítja a gyógyulás folyamatát, ezért célszerű minden dohányzás után Phlogosol szájfertőtlenítővel 
átöblíteni a szájat 
- forró és fűszeres ételek fogyasztása kerülendő valamint a túl kemény ételek fogyasztása és a rágógumizás is tilos 
- dagadás esetén Calcium Sandoz fogyasztása javasolt és a fentebb leírt fagyasztás 
- az első két hétben minden étkezés után fogmosás, de lagalább szájöblítés javasolt 
- tejtermékek fogyasztása kerülendő 
- 3-4 hétig tilos bárki más után inni és enni 

köldök piercing 

- pirosodás esetén rásegíthetünk a gyógyulásra hydrogen-peroxidos oldattal való borogatással (gyógyszertárakban kapható) 
- a gyógyulási idő alatt kerüljük a hasizom megerőltetésével járó mozgást, intenzív edzést 

Kezdőlap 2011 Ildikó szépségszalon Minden jog fenttartva! | Wembester
>